Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Egy éves kor felé haladva, a gyermekek  szervezete számára szükséges hasznos tápanyagokat  sokféle étel fogyasztásával biztosíthatjuk. Azonban fontos arra is figyelmet fordítani, hogy ennek során ne fogyasszanak túl sok fehérjét. Későbbi életük során ugyanis ez akár túlsúlyhoz is vezethet.

Emellett azt is jó ha tudod, hogy a gyermekek számára a natúr tehéntej sok szempontból nem megfelelő táplálék, például megterhelheti emésztőrendszerüket. Nem véletlen, hogy a gyermekorvosok egészen 3 éves korig nem javasolják a tehéntej adását fő étkezésként és nagymennyiségű fogyasztását sem.

Haladj gyermeked tempójában. A tejtermékeket (pl: túró, joghurt, kefír), valamint majd a tejet fokozatosan vezesd be gyermeked étrendjébe, az anyatejről vagy az anyatej-helyettesítő, - kiegészítő tápszerről való átállás során. Ezzel kapcsolatban mindenképp kérd ki gyermekorvos vagy a védőnő tanácsát.

A tápanyagok megfelelő biztosítása érdekében nem javasolt egy élelmiszercsoportot vagy élelmiszert a többihez viszonyítva nagyobb mennyiségben fogyasztani. Így van ez a tejalapú táplálékokkal is. Egy éves kor körül a naponta 1-2 alkalommal kismennyiségben fogyasztott tej, jól kiegészíti a többi élelmiszert, ételt és finomságot, miközben a pici szervezetét ellátja pl. a megfelelő mennyiségű kalciummal is.

A tehéntej alapú, 12. hónapos kortól adható anyatej-kiegészítő tápszerek, melyek összetételét kifejezetten a korosztály tápanyagigényeinek megfelelően alakítottak ki, napi 1-2 bögrényi mennyiségben fogyasztva naponta:

  • támogatják a fejlődő gyermek megfelelő ásványi anyag és vitaminbevitelét
  • segítik a szükséges tápanyagok biztosítását, amelyek esetenként hiányoznak, vagy kis mennyiségben kerülnek fogyasztásra a kisgyermekek vegyes táplálkozása során
  • fehérjetartalmuk a tehéntejtől eltérően a kicsik igényének megfelelő

Kezdetben csak kisebb mennyiségű italt készíts el a babának. Kínálhatod reggeli és vacsora mellé is, ahogyan a nagyobbacskáknál a kakaó vagy nekünk felnőtteknek a kávé rituáléja, a reggeli és esti rutin részeként.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration