Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében a legendás énekesnőt, Balázs Klárit kérdeztük.

Hogyan kell indulnia a reggelének, hogy igazán energikus legyen egész napja?

Két pohár langyos vizet iszom, amitől beindul a szerveztem. Ezt a titkot huszonéves korom óta alkalmazom és Hugh Ellington zongoraművésztől lestem el, aki hosszú, szép életet élt. Reggelire mindig szezonális gyümölcsöt eszem – most például a fügefánk termését, amelyet nem permetezünk -, majd kovászos barna kenyér, kecsketúró és üstben főtt szilvalekvár kerül a tányéromra. Maga a mennyország!

 

Mit jelent önnek az egészséges konyha?

Azt, hogy csak tiszta konyhában főzök, ez nálam alapszabály. Olyan alapanyagokat vásárolok, amelyek jók a szervezetünknek, kevés húst eszünk, de hetente többször kerül hal a tányérunkra. És sikerült a férjemet eltéríteni olyan ételekről, amelyek nem tesznek jót neki. Azt hiszem, ennek is köszönhető, hogy 82 évesen egy órán át van színpadon.

 

Nemrégiben komoly gerincműtéten esett át. Mi mindent tett meg a teljes felgyógyulásért?

Sajnos nem tudtam minden terápiára eljárni, mert időközben megkezdődött a harmadik hullám és másfél évig szinte bezárkózva éltünk. Igyekeztem otthon végezni gyógytornát, sokat sétáltam a kertben és szeretnék elmenni Hévízre, egy kúrára. Mindenképpen úgy gondolom, jó döntés volt a műtét, mert sokkal jobb az állapotom, mint előtte.

 

Van-e az egészségnek olyan területe, amelyre kimondottan oda kell figyelnie?

Sajnos, keveset alszom és ez visszavesz a teljesítőképességemből. És nem tudok lemondani a kávéról, amit akácmézzel és mandulatejjel iszom.

 

Milyen bevált szépségtitka van?

Sok vizet iszom és gyümölcsleveket, a bőr tisztántartása is nagyon fontos szerintem. Olyan alapozót használok, amelyben mélytengeri kaviár van, így a smink nemhogy roncsolná a bőrömet, de inkább táplálja. A napfény ártalmainak nem teszem ki az arcom. Sokszor kapom azt a vádat, hogy plasztikáztatok vagy botoxoltatom az arcomat. Ez nem igaz. De az eredeti szakmám kozmetikus, így korán megtanultam, mit kell tennem a bőröm szépségéért. Például soha életemben nem szívtam el egyetlen szál cigarettát sem.

 

Milyen vitaminokat szed?

E-vitamint, hosszú hatású C-vitamint, D-vitamint és egy B-vitamin alapú készítményt az ízületeim, idegeim védelmére.

Hogyan támogatja a szervezetét az ősz közeledtével?

Elhatároztam, hogy többet fogok aludni. Most is éjjel kettőig dolgoztam a papírmunkával. Ezen változtatnom kell.

 

Van-e olyan egészségtippje, amit még otthonról hozott?

Az édesanyám nagyon hitt a gyógyteák erejében, gyakran készített csipkebogyóteát vagy lekvárt. A könyvtárában jó néhány gyógynövényekkel, gyógyfüvekkel foglalkozó kötet volt, amelyet én is szívesen forgatok.

 

A mozgás mennyire része az életének?

A színpadon hatvan percet táncolok, van egy latin blokkom is, amiben van mambó és szamba. Novemberig tele van a naptárunk, így bőven lesz lehetőségem mozogni.

 

Hogyan tartja karban a hangszálait?

A férjem azt szokta mondani, hogy nálam már reggel megy az üvegvágó, azaz bármikor kiénekelem a magas hangokat! Skálázni szoktam, de nem arra dedikált időben, inkább a mindennapi teendők közben. A légzéstechnikát pedig a kertben, a jó levegőn gyakorlom. Ez jó a hangomnak és a szervezetemnek is.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration