Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! A TV2 mindig sugárzó időjósa, Barta Sylvia nemcsak a géneknek, hanem a tudatosságnak és az egészséges életmódnak is köszönheti, hogy két tinédzser édesanyjaként is kirobbanó formában van.

Mi az, amit minden nap megtesz az egészségéért?

Sokat sétátok a jó levegőn a kutyámmal és mindennap sportolok. Sokat iszom többek között olívaolajat is, ami táplálja a szervezetem. És sokat mosolygok, optimista vagyok, szeretek élni, mindenben meglátom a jót. Abban is, ha süt nap, vagy ha esik az eső.

 

Van-e valamilyen téli egészségtippje?

Vitaminokat egész évben szedek, nemcsak télen! Amikor csak tehetem, a szabadban sportolok. A hidegben is, szóval bátran menjenek ki a levegőre télen is! Sajnos, idén a síelés elmaradt, de szeretek korcsolyázni, szánkózni, sőt, hóangyalt is szoktunk csinálni a lányaimmal.

 

Mi az, amit a lányainak átad az egészséggel kapcsolatban?

Azt, hogy az egészségmegőrzést sokoldalúan kell támogatnunk. Tőlünk a férjemmel azt látják, hogy szeretjük egymást, együtt sportolunk, kirándulunk, változatosan, de mértékletesen étkezünk. Tehát fontos a sok mozgás, a helyes táplálkozás, de legalább ennyire elengedhetetlen a kiegyensúlyozottság, hogy megtalálják a maguk örömforrásait, céljait és a boldogságot ne másoktól várják, hanem önazonos élettel magukban éljék meg.

Mennyire figyel oda, hogy egészségesen étkezzen?

Most már automatikusan megy. Az évek során jó néhány diétát kipróbáltam, de végül arra jutottam, hogy mindenkinek a saját maga működését kell figyelnie, hogy mi jó neki, és ezek szerint összeállítani az étrendjét. Én nagyon hiszek a böjtben, és nem csak a tavaszi időszakban, hanem napi rendszerességgel hagyok időt a szervezetemnek, hogy megtisztuljon. Ha csak tehetem, este 6 és reggel 6 óra között már nem eszem és sokféle gyógyteát iszom.

 

Átesett a koronavírus-fertőzésen. Mit tanult meg belőle?

Hogy egyedül mennyire apró porszemek vagyunk és kiszolgáltatottak: minden elővigyázatosság ellenére is megtörténhet a baj! Hiszem, hogy csak akkor van esélyünk ezzel a vírussal szemben, ha mindannyian összefogunk és az oltásig betartjuk a korlátozásokat!

 

Van olyan terület, amire az egészségével kapcsolatban nagyon oda kell figyelnie?

Mivel autoimmun betegségem van, ezért fogékony vagyok a fertőzésekre. Az influenzaszezonban is nagyon elővigyázatos vagyok, minden évben beoltatom magam és nem megyek olyan helyre, ahol sok ember zsúfolódik össze.

 

Mit ad az Ön számára, hogy edzőként is dolgozik?

Óriási adag vitalitást, energiát, örömöt és sikerélményt! Az autoimmun betegségem miatt nagyon fontos számomra az ízületek védelme, ezért lényeges, hogy napi rendszerességgel mozogjak. Lehet, hogy ha vendégként mennék edzésre, akkor időnként találnék kifogást, ám edzőként ezt nem tehetem meg! Csodálatos érezni a bizalmat, ami körülvesz és a szeretetet, ami árad a csoportjaimból! Motiváló társaság mindegyik. Foglalkozom sérülésből gyógyulókkal és karitatív munkaként sérült gyerekekkel is. Várom, hogy ha a járványon túlleszünk, újra együtt legyek velük, addig is online órákat tartok.

 

Milyen szépséggel, egészséggel kapcsolatos tanácsot hozott a szülői házból?

Édesapámmal minden évben az első hóban arcot mostunk, mert azt mondta, hogy attól szépek leszünk. ?

 

Mit tesz a szépségéért, bőre egészségért?

Nagyon hiszek az olívaolaj szépítő erejében. A metsző, téli hidegen kenek az arcomra és a kezemre is jó minőségű olívaolajat, amely illatos, zöld és picit csípi a nyelvet. Este a kézkrémembe csepegtetek belőle és kesztyűt húzok. De a legfontosabb a szépség szempontjából a belső harmónia kisugárzása, ezért lényegesnek tartom az elégedett, örömteli életet, amit az apró örömök táplálnak.  

 

Milyen egészséggel kapcsolatos tanácsot adna a 10 évvel ezelőtti önmagának?

Azt, hogy kevésbé legyek szigorú önmagammal és több pihenőt és énidőt adjak magamnak. De erre azóta a Covid-19 megtanított.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration