Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében Cseh László olimpiai ezüstérmes úszónkat kérdeztük.

Mi az, amit minden nap megtesz az egészségéért?

Természetesen sportolok. Nemcsak úszom, de rendszeresen vannak száraz edzéseim is. Viszont be kell vallanom, hogy amikor egy-egy napra pihenőt kapok, akkor tényleg leheveredem a kanapéra és szó szerint nem csinálok semmit.

 

Van-e valamilyen biztos téli egészségtippje?

Egész évben szedek C- és D-vitamint, viszont a hideg idő beálltával emelek az adagon, hogy felturbózzam az immunrendszerem. Illetve a feleségem mindig szól, hogy vegyek sapkát, sálat, de ezt rendszeresen elfelejtem.

 

Mit ad az úszás testileg és lelkileg?

Négyéves korom óta úszom, számomra természetes, hogy nap, mint nap a vízbe ugrom. Ettől vagyok kiegyensúlyozott. A lelki hozadéka viszont kétélű: ha kisebb bosszúság ér, akkor az uszodában elfelejtem. Az úszás viszont magányos sport: a nagy bajokon még többet gondolkodik az ember, amíg rója a hosszokat.

Mennyire étkezik egészségesen?

Próbálok, de nem mindig sikerül. Bevallom, a nagymamám isteni sütijeinek nem tudok ellenállni, és, ha a feleségem csokis kalácsot süt, az is elfogy az utolsó morzsáig.

 

Van-e valami, amire kimondottan oda kell figyelnie az egészségével kapcsolatban?

Mostanában kezdték el kivizsgálni, hogy nincs-e valamilyen ételallergiám, illetve a hátamra, derekamra nagyon oda kell figyelnem. Már gyerekként sem volt jó a tartásom, és mostanára szükségessé vált a rendszeres gyógytorna.

 

Van-e példaképe az életmód terén?

Mindenki, aki képes tenni az egészségéért és változtatni az életmódján, legyen szó étkezésről vagy mozgásról. Előttük mindenképpen megemelem a kalapom.

 

Mit tanácsolna a tíz évvel ezelőtti önmagának, ha egészségről van szó?

Már húsz évvel ezelőtt azt tanácsolnám, hogy kezdje el a gyógytornát. Az utóbbi három-négy évben lettek fájdalmas tüneteim és talán megelőzhető lett volna.

 

Mi a legmeglepőbb egészség-tippje?

A feleségem fülakupunktúrával foglalkozik, és időnként az én fülembe is szúr néhány tűt.

 

Hogyan vezeti le a stresszt?

Jártam sportpszichológushoz és megtanultam meditálni, ezt gyakran alkalmazom. De kikapcsol, ha megnézünk egy filmet a feleségemmel, ha videójátékokkal játszom vagy horgászom.

 

Milyen egészségtippet hozott a szülői házból?

Megfázásra a nagymamám mindig csalánteát főzött, és ez mindig bevált. És ha csalánteát mostanában nem is iszom annyit, de ezzel rászoktatott a teázásra, aminek örömmel hódolok és nem csak télen.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration