Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében Csonka András színész-műsorvezetőt kérdeztük.

 

 

Hogyan kell indulnia a napodnak, hogy jól érezd magad a bőrödben?

 

Leginkább úgy, hogy kialudtam magam. 11 évig vezettem a Reggelit, most pedig az Ébredj velünk! című műsort a Life TV-n, de ennyi idő alatt sem tudtam megszokni, hogy 5 óra 20 perckor csörög az óra. Ráadásul, ha előző este előadásom van, nem tudok azonnal lefeküdni, amikor este 10 órakor hazaérkezem. Csak az segít, ha napközben 20-30 percet tudok pihenni. A megszokott reggeli szeánszom még a gyerekkoromból jön: mindig kakaóba áztattam maceszt és azt ettem. Most rizstejjel teszem ugyanezt.

 

Ennyi munka után hogyan tudsz feltöltődni?

Nincs rá receptem, viszont, ha elindul a kamera vagy felmegyek a színpadra, akkor egy másik dimenzióba kerülök. Szoktam mondani, hogy csoda, hogy még élek, mert annyi stressz-faktor van az életemben.

 

Mit teszel, hogy csökkentsd a stresszt?

Az autogén tréning és az agykontroll, ami bevált nekem.

Hogyan készíted fel a szervezeted az őszi-téli időszakra?

Inkább a lelkemet kell felkészíteni, mert nagyon nem szeretem a hideg évszakokat. Olyan helyen kellene élnem, ahol egész évben nyár van; imádom a napfényt és a kánikulát. De amíg ezt nem tehetem meg, a patikusokat szoktam kérdezni, hogy milyen vitaminokat szedjek. C-, és D-vitamint szoktam, illetve kúraszerűen komplex vitaminkészítményeket ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.

 

A sport mennyire része az életednek?

Nem annyira, mint szeretném, de általában a táncos szerepek karban tartanak. A közeli sportcentrumba szoktam úszni, illetve vissza kellene építenem a rendszeres edzést, de bevallom a pandémia alatt kicsit ellustultam.

 

Bátran vallod magadról, hogy hipochonder vagy. Aki a békés mindennapokban is fél a betegségektől, az hogyan visel egy világjárványt?

Meg fogsz lepődni, de egészen jól. Ugyanis most nemcsak én rettegtem a betegségtől, hanem mindenki más. Jó volt otthon lenni, elkezdtem videótartalmakat gyártani, de természetesen, a közönség hiányzott. Nagyon remélem, hogy ilyen szintű zárás már nem lesz, de a maszkviseléssel nincs problémám. Hiszen tavaly – köszönhetően a maszknak -, influenzajárvány sem volt.

 

Van az egészségnek olyan területe, amire oda kell figyelned?

Sajnos refluxom van, emiatt oda kell figyelnem az étkezésre, módjával ehetek csak zsírosat vagy fűszereset. És ugye a stresszt is csökkentenem kell, hiszen az felerősíti a tüneteket. Illetve édesanyámhoz hasonlóan érzékeny a porckorongom, ezért ügyelek rá, hogy a derekamat ne érje hideg.

 

Mi volt legőrültebb egészség-tipp, amit kipróbáltál?

Jó 15 éve elmentem egy Candida-gomba vizsgálatra, és utána elkezdtem egy szigorú diétát. Több ételféleséget kivontak az étkezésemből, többek között nem ehettem szénhidrátot és cukrot se, amitől szörnyű hangulatba kerültem. Hamar rájöttem, hogy mindenkinek jobb lesz, ha ezt sürgősen felfüggesztem.

 

Férfiként mennyire figyelsz oda a szépségápolásra?

Nincs mit ezen szépíteni, nagyon hiú vagyok. Nálam az ápoltság alap, és nagyon zavar, ha valaki erre nem figyel oda. A közösségi oldalakat nézve azonban nagyon le vagyok maradva; látom, hogy férfiak használnak ápoló krémeket, pakolásokat, arcradírokat. Én is vettem ilyen termékeket, de ritkán jut eszembe az arcomra kenni. Viszont a genetikám szerencsés: 91 éves nagymamámnak alig volt ránc az arcán.

 

A hangod az egyik munkaeszközöd. Hogyan véded?

A refluxra a hangszálaim miatt is oda kell figyelnem, hiszen a gyomorsav képes megmarni. Ha úgy érzem reggel, hogy probléma van a torkommal, azonnal hívom a gégész barátomat, mivel este, az előadáson szükségem van a hangomra. Ilyen vírusos időben azonban csak drukkolni tudok, hogy ne támadja meg semmilyen betegség a hangszálaimat. Ha pedig berekedek, arra egy orvosság van: a hallgatás.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration