Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében a népszerű műsorvezetőt, Jakupcsek Gabriellát kérdeztük.

Van-e az egészségnek olyan területe, amelyre kiemelten oda kell figyelnie? 

Hektikus a munkaidőm, és ahhoz, hogy napi 16 órában is kiemelkedőt tudjak nyújtani, fontos, hogy egyensúlyban legyek. Rá kellett jönnöm, hogy ennek egyik alapja a gyomor és az emésztés. Tudatosan étkezem, hiszen a harmadik gyermekem születése után inzulinos cukorbeteg maradtam és a napi egy ebédszünet a forgatások közben nagyon ellenem dolgozik. Inkább kétszer-háromszor eszem keveset, este hat után viszont már semmit.

 

Milyen egészséggel kapcsolatos trükköt, tippet hozott otthonról?

Az én gyermekkoromban még nem volt ez a fajta gyógyszer-dömping, inkább a népi gyógymódokat alkalmaztuk, az inhalálást, a borogatást, a kamillateát. Ezeket én is használom, ha szükség van rájuk, de ha úgy érzem, nem értem el a kellő hatást, nem vagyok gyógyszerellenes. Szeretném az itt töltött időmben jól érezni magam és nem szenvedni.

 

Mi a legtitkosabb szépségrituáléja?

Szerencsés bőröm van, de a titkom az, hogy mosom és kenem. Fontos számomra az arctisztítás és a gyerekeimet is arra tanítottam, hogy naponta többször mossanak kezet és arcot. Sok időt spórolok azzal, hogy évente csak egyszer megyek kozmetikushoz, viszont jó krémeket használok.

Mennyire fontos Önnek a sport? 

Mindig végeztem valamilyen, a koromnak megfelelő mozgást. Ez azonban ma már nem kikapcsolódás, hanem tudatos építkezés. Hetente kétszer járok egy olyan edzőhöz, akiben maximálisan megbízom, elfogadom az utasításait és példaértékű számomra.

 

A Balaton a második otthona, a vízpart, a napfény miatt kell a speciális védelem.

Abból is látom, hogy ez a napfény már nem jó, hogy nem tudok sokáig a tűző napon lenni. Régen szívesen napoztam, ma már inkább a tavaszi és az őszi napsugarakat élvezem.

 

Mi az, amit a gyerekeinek megtanított az egészséggel kapcsolatban?

Emma lányomnál most a nővé nevelés a nagy feladat. De mindhárom gyerekemnek azt tanítottam, hogy mindig legyenek ápoltak. A tisztasággal, a tisztálkodással kapcsolatos nézeteim, azt hiszem, eltérnek az átlagostól, de fontos, hogy magunk és a környezetünk is mindig tiszta legyen. Egy fiút persze nehezebb erre rávenni, de mivel mindkét fiam vizes sportot űzött, ott ez beléjük ívódott.

 

Hogyan kell indulnia a napjának, hogy egész nap csúcsformában legyen?

Ez esetemben az előző napi rákészülésen múlik, főleg, ha másnap korán kezdjük a forgatást. Hat után már nem eszem semmit és fontos, hogy nyugodtan aludjak. Emiatt este már nem intézek rossz, kellemetlen dolgokat és nem bonyolódom vitákba. Ezúton is megkérek mindenkit, hogy ha fel szeretne idegesíteni, azt dél és délután három között tegye, hogy még legyen időm megnyugodni.

 

Mi támogatja a lelki egészségét?

Azt gondolom, önismeret nélkül nincs lelki egészség, ez pedig egy folyamat, amíg eljutunk oda, hogy tudjuk kezelni önmagunkat és az ügyeinket. Időszakosan szoktam ezzel kapcsolatban segítséget kérni – akár pszichológus, coach vagy egy jó önismereti könyv formájában -, hiszen kell a külső szem, de olyan szerencsés vagyok, hogy van a telefonkönyvemben öt-hat olyan név, akiket bármikor felhívhatok és ott folytatjuk a beszélgetést, ahol abbahagytuk.

Szed-e valamilyen vitamint, táplálékkiegészítőt?

Minden évben készíttetek egy nagyrutint és ennek fényében kúraszerűen szedek vitaminokat, táplálékkiegészítőket. Szeretek újdonságokat kipróbálni, és előfordul, hogy a drágább, népszerűbb termék kevésbé válik be, mint egy nem annyira ismert.

 

Ha beszélhetne a 10 évvel ezelőtti önmagával, milyen tanácsot adna neki? 

Beszélgetni arról lehet, amit már megéltünk és biztos vagyok benne, hogy akkor nekem mások elmondták, mire kellene odafigyelnem, de más volt a világlátásom, az értékrendem. A 10 évvel ezelőtti Jakupcsek Gabriella nem ugyanaz az ember, mint a mai. Meg kellett mindent élni, hogy mára az legyek, aki vagyok.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration