Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében az RTL Klub Reggelijének műsorvezetőjét és népszerű színművészt, Járai Mátét kérdeztük.

Mi az, amit minden nap megteszel az egészségéért? 

Igyekszem minden nap mozogni és rengeteg gyümölcsöt eszem. Jó időben a szabadban futok, télen edzőteremben. Teljesítettem félmaratont is, de ami igazán jólesik, az napi 8-9 kilométer, a Szentendrei-szigeten, erdőben és a Duna-parton.

 

A gyakori korai kelést hogyan tudod ellensúlyozni? 

Ha tehetem, úgy szervezem a napomat, hogy a Reggeli adás után még le tudjak néhány órára pihenni, hogy meglegyen a napi 8 óra alvásom. Vagy, ha ezt nem tudom megoldani, akkor hamar lefekszem. Pacsirta típus vagyok, de nem könnyű, hogy amikor a Reggelit vezetem, négy órakor csörög az óra.

 

Mit ad nektek a nyaralótok Horányban? Szívet melengető története van, hiszen a feleséged szüleié volt és Kíra születésnapjára visszavásároltad.

Amint az időjárás megengedi, kiköltözünk és csak akkor jövünk be a városba, ha muszáj. Nincs még egy hely a világon, amely úgy kisimítja a lelkemet, mint ha ott lehetek. A Duna látványa, a természet közelsége igazi gyógyír nekem.

 

Nemrégiben tértél haza a Survivor forgatásáról. Mit tanultál meg magadról többezer kilométerre az otthonodtól?

Hogy értékeljem az olyan természetesnek tűnő dolgokat, minthogy velem vannak a szeretteim, hogy akkor eszem és akkor mosok fogat, amikor csak szeretnék. Sokat adott ez a kaland mentálisan, mindenkinek ki kellene próbálnia. Az pedig fantasztikus érzés volt, hogy amikor visszatértem, micsoda szeretetet kaptam a családomtól és a kollégáimtól.

 

Őszintén beszéltél arról korábban, hogy 2019-ben volt egy idegösszeroppanásod. Mire kell odafigyelned, hogy ez az állapot ne ismétlődhessen meg? 

Megtanultam nemet mondani, és heti rendszerességgel, szakemberrel járom az önismeret útját. Ez a legnehezebb; a lélek bugyrait megnyitni és amit ott találunk, arról beszélni és nem a szőnyeg alá seperni. És megtanultam jobban szeretni önmagamat. Korábban senkitől nem kaptam olyan komoly kritikákat, mint saját magamtól. Azt hiszem, ma már jóban vagyok önmagammal.

 

Egészséges konyhát visztek?

A szélsőségek embere vagyok: előfordult, hogy hónapokon át csirkemellet, brokkolit és rizst ettem és ezt a szervezetem nagyon megsínylette. Igyekszem tudatosan étkezni, tisztán enni, de hajlamos vagyok időnként megjutalmazni magam. Desszert nélkül nem vagyok meg: szoktam készíteni leturmixolt gyümölcsből és pici agavé szirupból jégkrémet. Horány környékén sok az őstermelő és a helyi piacon szoktunk szezonális gyümölcsöket venni.

 

Van-e az egészségnek olyan területe, amelyre különösen oda kell figyelned?

A gyomrom nagyon érzékeny és a stresszt is azonnal ott érzem meg. Nehéz ételeket ezért egyáltalán nem fogyasztok, és szoktam útifűmaghéjat keverni az ételeimbe, hogy a megfelelő tisztítás is meglegyen.

 

Milyen egészséggel kapcsolatos trükköt, praktikát hoztál otthonról?

Járai nagyi kúraszerűen fogyasztotta az almaecetet, hogy rendben legyen a koleszterinszintje és leadjon egy-két kilót. Illetve nagyon odafigyelek a bőrömre: fehérbőrű vagyok, sok az anyajegyem, ezért ügyelek a napvédelemre.

 

Ha javasolhatnál valamit a tíz évvel ezelőtti önmagadnak, mi lenne az? 

Hogy szeresse önmagát, örüljön a sikereinek, de ne hajtsa magát túl. És hogy ne halogassa a döntéseket.

 

Mi az egészség három kulcsa? 

Odafigyelés, mértékletesség és önismeret.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration