Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében a TV2 Mokka műsorvezetője, Mádai Vivien válaszolt kérdéseinkre.

Mádai Vivien hajnalban kel, egész nap lót-fut, de a sport és az egészséges táplálkozás a mindennapjai része. Hisz abban, hogy kisfiának, Zénónak a jó példával adhatja a legfontosabb útravalót.

 

Mi az, amire nagyon oda kell figyelned az egészséged kapcsán?

Egyértelműen a napvédelemre. Két éve volt a bőrömön egy rosszindulatú elváltozás. Korábban is úgy gondoltam, hogy egészségtudatosan élek, de ez egyfajta vészcsengő volt. És persze fájdalmas lemondás, hiszen balatoni lányként az egész addigi életemet a víz mellett, a napon töltöttem.

 

Fontosabbak lettek a szűrővizsgálatok, amióta megkaptad ezt az ijesztő diagnózist?

Mindig is fontos volt ez számomra, de akkor szembesültem azzal, hogy valóban mennyire fontos, hogy időben kiderüljön, ha baj van, mert akkor még van lehetőség a gyógyulásra.

 

Milyen trükköt, tippet hoztál otthonról?

A nagymamámnál mindig kamillás forró gőzt kellett inhalálnom, ha megfáztam. Ezt a kisfiamnál, Zénónál is alkalmazom, bár nem könnyű őt rábírni.

 

Mi segít, hogy a gyakori hajnali kelés ellenére megőrizd a vitalitásodat? 

A sport mindenképpen. Próbálok minden nap mozogni, futok, mostanában szabadtéri edzéseket végzek vagy jógázom. Teremben kezdtem tanulni, aztán a vírus miatt az online térbe szorultak az ászanák, de bevallom, nagyon hiányzik a csapat. Szeretem a közösség építő erejét.

 

Hogyan tudtál egészségesen ilyen remek formába lendülni? 

A titok annyi, hogy a tudatos életmódról még tudatosabbra váltottam. Általában nehezen vágok bele valamibe, de ha döntök, akkor amellett kitartok. Vagy nagyon csinálok valamit, vagy sehogy. Négy éve kezdődött ez a szakasz az életemben és nem kötöm semmilyen különösebb eseményhez. Egyszerűen megszületett a döntés.

Mit tanácsolnál a tíz évvel ezelőtti önmagadnak?

Hogy figyeljek oda jobban arra, hogy mit eszem. És hogy mindig bízzak benne, hogy a dolgok jól alakulnak. De azt is, hogy merjek hinni magamban.

 

Hogyan óvod a kisfiad egészségét? 

Nyáron ipari mennyiségű naptejjel kenem. Nehéz őt szabályok közé szorítani, úgy szoktam mondani, hogy ő egy kis rock-sztár életét éli, de azt gondolom, leginkább azzal tudom őt nevelni – az egészséges életmód témájában is -, ha jó példával járok elől.

 

Mit jelent számodra az egészséges étkezés?

Másfél éve vegetáriánus konyhát viszek. Kipróbáltam a vegán életmódot is – egy harminc napos kihívással, amelyből végül hetven nap lett – és bár izgalmas volt, de hosszú távon azt hiszem, hozzám nem illik.

 

Mi az, amit mindennap megteszel az egészségedért?

Sportolok és sok zöldséget, gyümölcsöt eszem. Szeretek piacra járni és megvannak azok a termelők, akiknél a napon megérett, idénynek megfelelő termékeket megvehetem.

 

Mi az, amit minden nap megteszel a szépségedért? 

Sok vizet iszom, a sminket minden este alaposan eltávolítom a bőrömről és jó minőségű krémeket használok.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration