Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Nincs mit tenni: idővel a bőr veszít feszességéből. Az időt megállítani nem lehet, de a ráncok megjelenését késleltetni lehetséges.

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a megelőzés mennyire fontos, hiszen ha már megjelentek a ráncok, természetes úton eltüntetni nem tudjuk azokat. Több olyan hatóanyag van, mely felveszi a harcot az öregedéssel. A leghatásosabbak a retinol és a C-vitamin – ezek segítik a kollagéntermelést.

Óvatosan a retinollal

A retinol bizonyítottan az egyik leghatékonyabb anti-aging borápoló összetevő, ám óvatosan kell vele bánni – a bőrt hozzá kell szoktatni. Használata először csak heti 1-2 alkalommal ajánlott, de közben is figyeljük, hogyan reagál rá a bőrünk. A szemkörnyék, az ajkak és az orr sarkának bekenését kerüljük el. Jó tudni: fényérzékenységet okozhat, ezért reggel minimum 30 faktoros fényvédőt kenjünk a hidratálónkra. Várandósság, szoptatás alatt kerülni kell a retinol használatát, illetve ha a bőrgát károsodott.

Áfonya és társai

A ragyogó bor érdekében oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre és a kiegyensúlyozott étkezésre. Ha a szervezet hiányolja az alapvető tápanyagokat, az a bőrön is meglátszik. A bőr számára a legfontosabb összetevők a D- és E-vitaminok, az antioxidánsok és a halolajok. Ha a bőrünk mesélhetne, azt mondaná, kedvenc étele a paradicsom, a bab, a lazac, a diófélék és az áfonya.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration