Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

A természet erejét akkor is érdemes segítségül hívni, ha vérnyomásproblémákkal küzdünk.

A gyógyteák többféle módon segíthetik a vérnyomás stabilizálását: javíthatják a keringést, segíthetik ellazítani, illetve kitágítani az ereket, megerősíthetik azok falát, valamint csökkenthetik a vérrögök kialakulásának veszélyét. Az ismert nyugtató-relaxáló hatású teákon túl az alábbiakat érdemes kipróbálnunk, ha a túl magas, vagy éppen a túl alacsony vérnyomás okozna problémát!

A sokoldalú galagonya

Nyugtató hatása miatt a stresszes életmódot élő, alvászavarokkal küzdő embereknek szokták ajánlani, miközben sokan nem tudják: a vérnyomásproblémákkal küzdőknek is érdemes lehet fogyasztani. Értágító hatásának köszönhetően ugyanis serkenti a keringést és csökkenti az érfalak terhelését, vagyis a vérnyomást. Nem halmozódik fel a szervezetben, így túladagolni sem lehet. Napi két-három csészével is ihatunk belőle. Figyeljünk viszont arra, hogy bizonyos, a szív- és keringési rendszer betegségeire javasolt gyógyszerrel együtt nem fogyasztható, ezért kérjük orvosunk tanácsát, mielőtt elkezdenénk alkalmazni!
A galagonyatea elkészítése: 2 dl forró vízbe tegyünk 1 evőkanál szárított galagonyát, majd 15 perc múlva szűrjük le.

A jótékony zöld tea

Sokan nem tudják: a zöld és a fekete tea nem sok tulajdonságában tér el egymástól, hisz ugyanabból a növényből készülnek. A különbség csupán annyi, hogy a zöld teát nem erjesztik meg. Emiatt nagyobb arányban tartalmazza a katekin nevű vegyületcsoportot, amely számos pozitív hatást fejt ki a szervezetünkre – például szerepet játszik a vérnyomás stabilizálásában, a vér koleszterinszintjének csökkentésében és a keringés egészséges működésében. Napi 2-3 csészével is fogyaszthatunk belőle, de ne az esti órákban, hiszen a benne lévő koffein az éjszakánkra is hatással lehet!
A zöldtea elkészítése: 2 dl forró vizet hűtsünk vissza 70 Celsius-fokosra, majd tegyünk bele 1 teáskanál szárított zöld teát. Fedjük le a főzetet, majd 2-3 perc múlva szűrjük le.

Legyünk óvatosak!

Fontos hangsúlyozni: az orvos által felírt készítményeket a felsoroltak egyike sem helyettesítheti. Egy megkezdett terápia esetén fogyasztásuk előtt egyeztessünk az orvosunkkal!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration