Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára!

Borbás Marcsi: „A mosolygás a legjobb gyógyír”

 

Mi az, amit minden nap megtesz az egészségéért?

Remélem, sok mindent, bár ez esetemben természetes és nem tudatos. Minden nap sétálok a szabad levegőn, a szervezetembe megfelelő mennyiségű és minőségű vitamint, ásványi anyagot, aminosavakat juttatok be. És ha nem is minden nap, de minden második nap készítek zöld levelekből és zöldségekből, gyümölcsökből smoothie-t. A koronavírus kapcsán is látjuk, hogy a túlsúly milyen nagy veszélyt jelent, így erre is fontos odafigyelni. Hiszek benne, hogy évi két böjtöléssel is sokat tehetünk az egészségünkért.

 

Van-e valamilyen biztos téli egészségtippje?

Tartok tőle, hogy 2020-ban minden biztosnak hitt egészségtipp megdőlt. Én inkább abban hiszek, hogy ne tüzet oltsunk, hanem egész évben figyeljünk oda az egészségünkre. A férjem szokott minden este készíteni gyógyteát, amit nem szenvedés meginni, mert nagyon finom és tisztítja a szervezetünket.

 

Mennyire része a mozgás az életének?

A gyaloglás mindenképpen. Naponta másfél-két órát szoktam ütemesen sétálni.

 

Mit jelent az egészsége szempontjából a vidéki életforma?

Nekem ez a természetes, hiszen ebben nőttem fel és így élek. Egy tisztább, személyesebb, melengetőbb létforma. A legszigorúbb bio módszerekkel gondozom a konyhakertem, épp tegnap számoltam utána, hogy hét hónapig nem vettem se zöldséget, se gyümölcsöt és még mindig tele a mélyhűtő és a pince a terméssel. Sok munka, de addig is mozgunk.

 

Van-e valami, amire kimondottan oda kell figyelnie az egészségével kapcsolatban?

Évek óta végzek gerinctornát; édesanyámnak három gerincműtétje volt és én örököltem tőle a hajlamot. Az ízületeimre is oda kell figyelnem; tíz évig télen-nyáron kint főztünk a Gasztroangyal forgatásain, és ennek a kezem látta kárát.

Mi az, amit a műsoraiból tanult meg az egészséggel kapcsolatban?

Nagyon sok mindent. 26 év alatt sok nagytudású emberrel találkoztam, rengeteget olvastam és nagy találkozásokban volt részem.

 

Mit tanácsolna a tíz évvel ezelőtti önmagának?

Inkább a harminc évvel ezelőtti önmagamnak adnék tanácsot. Nem bántam meg semmit, tanultam a sikereimből és a kudarcaimból is, így talán azt mondanám neki, ne félj ösztönös lenni és ne akarj másként élni.

 

Mi a legtitkosabb szépségtippje?

Soha nem fekszem le úgy aludni, hogy nem tisztítottam meg az arcomat. De életemben kétszer voltam kozmetikusnál, magam festem a hajam, időnként radírozom és mindig hidratálom a bőröm. Leginkább a belső hidratálásban, a megfelelő mennyiségű és minőségi folyadékfogyasztásban hiszek.

 

Mi építi leginkább a lelki egészségét?

Sokat sétálok az erdőben és fizikai munkát végzek. Nem lenne annyi rosszkedvű ember, ha a két kezükkel kezdenének alkotni.

 

Milyen egészségtippet hozott a szülői házból?

Azt, hogy galamblevest ettünk megfázásra. És hogy sokat mosolygunk. Ezzel tehetjük a legtöbbet az egészségünkért.

 

Fotó: Krisztics Barbara 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration