Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára! Sorozatunk legújabb részében Gregor Bernadett színésznőt kérdeztük.

Hogyan kell indulnia a napodnak, hogy egész nap jól érezd magad a bőrödben?

Két nagy bögre tejeskávéval; ez az én reggeli szeánszom. Majd 7 deciliter vízben feloldok egy multivitamin tablettát és egy C-vitamint és ezt is megiszom.

 

Mi az az egészséggel kapcsolatos trükk, tipp, amit még otthonról hoztál?

Amikor az édesapám érezte, hogy fáj a torka vagy valamilyen felső légúti megbetegedés akarja ledönteni a lábáról, este 1 deciliter igazi, erős házipálinkával gargalizált, amit aztán le is nyelt, majd jöhetett egy egész üveg erős ecetes paprika. Ő úgy fogalmazott, hogy ettől egy steril gyulladás jött létre a szervezetében, ami elpusztította a baktériumokat, vírusokat. Azt biztos, hogy másnap gyönyörűen szólt a hangja és nem kellett fellépést lemondania. Ám be kell vallanom, én ezt a tippjét nem követem.

 

Áruld el egy szépségtitkodat!

A bőrömet nemcsak kívülről, de belülről is táplálom, mégpedig úgy, hogy kollagént viszek be a szervezetembe. Naponta legalább három liter folyadékot megiszom, és ha csak tehetem, minimum 8 órát alszom.

 

Egészséges konyhát viszel?

Többnyire igen és erre 15 éves fiam, Álmos miatt is oda kell figyelnem. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk, illetve a karantén alatt Álmosra is felszaladt néhány plusz kiló, ezért most diétázik, fut, focizik és hetente háromszor bokszedzésre jár.

 

Milyen vitaminokat szedsz?

A multivitamin és a C-vitamin pezsgőtabletta mellett hajra, bőrre való készítményt és menstruáció idején vasat is.

 

Mivel védekezel az őszi nátha- és influenzaszezon idején?

Sok munkával – mert akkor nincs időm betegnek lenni -, és védőoltáspárti vagyok. Amikor megérkezik a szezonális influenza elleni védőoltás, már megyek is a háziorvosomhoz. És miközben a kollégák dőlnek ki mellőlem, én három tüsszentéssel és két orrfolyással megúszom az őszi-téli szezont.

Hogyan tartod karban a tested, lelked?

A sportolással mindig hadilábon álltam, ám egy bizonyos kor után ezt is be kell iktatnunk a napjainkba. Van két gyönyörű kutyám, velük szoktam a Gellért-hegyen sétálni, sőt, olykor futni is. A szobabiciklimről egy év után leszedtem a vasalásra váró ruhákat és hetente háromszor negyedórát szoktam rajta tekerni. Az is több, mint a semmi! Illetve az interneten van egy 32 perces jógaprogram, amit reggelente végig szoktam csinálni. Ez jó a testemnek és mentálisan is jót tesz.

 

Van-e olyan területe az egészségnek, amire nagyon oda kell figyelned?

Édesapám halála óta sajnos hipochonder vagyok, így a szokásos szűrővizsgálatokat minden ősszel végig járom. Nemrégiben Miló Viki egyik posztja volt rám olyan hatással, hogy idén anyajegyszűrésre is elmegyek.

 

A gyerekeidnek milyen egészséggel kapcsolatos tanácsot adtál?

Nem tanácsot adok, inkább mintát, amit talán érdemes követni.

Mit üzennél a tíz évvel ezelőtti önmagadnak?

Több önbizalmat, önbecsülést kívánok annak a fiatal hölgynek. Be kell vallanom, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint tíz, vagy akár húsz évvel ezelőtt.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration