Gyöngy Patikák

Gyógyszertárkereső

Hogyan óvják az ismert művészek, sportolók, sztárok a saját és családtagjaik egészségét? Exkluzív interjúinkban erre válaszolnak a Gyöngy Patikák weboldalának minden olvasója számára!

Mi az, amit minden nap megteszel az egészségedért?

Szinte nincs olyan nap, amikor kihagynám a mozgást az életemből. Jó esetben ez a tánciskolánkban történik, de most sajnos, ez nem megoldható. Így jobbára otthon táncolok, és ezt rendre meg is osztom a közösségi oldalamon. Legutóbb például egy mikulástáncot töltöttem fel. Hiszek benne, hogy a jó hangulat is sokat hozzátesz a jó közérzethez, és bízom benne, hogy meg is hoztam az engem követők jókedvét aznapra.

 

Milyen jól bevált egészségmegőrző tipped van a téli hónapokra?

Leginkább az, hogy utazzunk el egy meleg helyre, ahol a napfényből tankolhatjuk a D-vitamin tartalékainkat. Ám mivel erre most nincs lehetőségünk, tablettában szedem a D-vitamint.

 

Fotó: Schumy Csaba

 

Van valamilyen területe az egészségnek, amelyre különösen oda kell figyelned?

Szerencsére nincsen semmilyen egészségügyi problémám vagy esetleg ételallergiám. Viszont különösen fontosnak érzem, hogy egészségesen étkezzem.

 

Milyen trükkel éred el, hogy a családod is egészségesen étkezzen?

Leginkább úgy, hogy sokfélét főzök, így mindenki megtalálhatja a kedve szerinti fogásokat. Viki lányom például szereti a kelbimbót és a brokkolit, Máté viszont ezeket meg nem enné. A salátákat azonban mindannyian szeretjük, bevált öntet receptjeim vannak, amelyekkel mindenki feldobhaja a zöldeket.

 

Mit ad neked a tánc?

Feltöltődést és kikapcsolódást, bár a töltődés része sokkal jobban működik, amikor a tanítványaink is velünk vannak és összeadódnak az energiák.

Ha találkozhatnál a tíz évvel ezelőtti Keleti Andreával, mit tanácsolnál neki?

Azt mondanám, csak így tovább! Szerintem a 10 évvel ezelőtti önmagam már ugyanúgy odafigyelt az egészségtudatos életmódra, mint ahogyan ma is teszem. Azt hiszem, ez a legtöbb emberben akkor bukkan felszínre, amikor megszületnek a gyerekei. Tíz évvel ezelőtt pedig Viki már 10 éves volt, Máté pedig 5.

 

Hogyan rángatod magad ki a mélypontokról?

Leginkább azzal, hogy nem engedem meg magamnak, hogy mélypontra kerüljek. Bevallom, ebben a szürke téli időben, amikor zárva vannak a tánciskolák, nem könnyű, de akarom! Aztán jön egy mikulástánc, amibe bekapcsolódik a fiam és Viki udvarlója is, és ez feltölt örömmel.

 

Milyen egészséggel kapcsolatos útravalót hoztál otthonról?

A nagymamám úgy tartotta, hogy a rántott leves minden bajunkra gyógyír. Lehet, hogy így volt, de én ma már ezt nem alkalmazom. Az viszont egyértelmű, hogy a mozgás és a sport szeretetét édesanyámtól lestem el, és biztos vagyok benne, hogy ez fél egészség.

 

Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?

Leginkább az édességnek. Most éppen megfogadtam, hogyha egy kilót fogyok, sütök mézeskrémest. De szeretek jókat enni, legyen szó édes vagy sós ízekről.

 

Mi az, amit az idő előrehaladtával tanultál meg?

Hogy nincs jobb annál, mint amikor gondoskodhatunk a családunkról. Azt hiszem ez már a klasszikus nagymama üzemmód. ? Néhány évig például nem sütöttem süteményt, mert akkor azt meg is ettük az utolsó morzsáig, az pedig hizlal. Most már nem zavar, inkább jobban odafigyelek a mozgásra, de amikor csak tudom, finom falatokkal kényeztetem a szeretteimet.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Gyöngy Prémium fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration